Active Reports v1 Question

Posted by: kimd on 4 August 2017, 2:56 pm EST

  • Posted 4 August 2017, 2:56 pm EST

    I guess support for v1 no longer exists but we still use it extensively in our apps. I hope someone can help me.


    I have a main report with 4 subreports in the detail section. Each subreport contains a new instance of another report but certain fields are set invisible, different colour, etc on each report.


    Each of the 4 reports use the same query to get the data. All I need is one recordset and share it with all the sub reports. There does not seem to be a clone function with the ADO datacontrol as I get a "current provider does not support bookmarks"


    I then created an ADODB recodset and used that to clone to each subreport and this works, however the Datasource on the report still tries to execute. If I blank out the command text (source) then I get an error when the report runs.


    I need to either figure out how to clone the AR DataSource recordset, or somehow prevent the ADO Datacontrol from executing when the report runs, as I have already cloned a record source to it.


    I am connecting to SQL Server 2000 box. 


    TIA,


     


    Kim


     


     


     


     


     


     

  • Replied 4 August 2017, 2:56 pm EST

    You may want to look at this KB article for disconnected recordsets. This way you could pass the recordset generated outside the report when you have control over the connection.
    http://www.datadynamics.com/forums/425/ShowPost.aspx
Need extra support?

Upgrade your support plan and get personal unlimited phone support with our customer engagement team

Learn More

Forum Channels