Help! subreport ado parameters

Posted by: yxx7347 on 4 August 2017, 2:42 pm EST

  • Posted 4 August 2017, 2:42 pm EST

    Hi.

    I have a mainreport and a subreport (which locates in the mainreport's detail section).

    The mainreport have a ADO Data control and the datasource is: SELECT * FROM categories

    The subreport have a ADO data control and the datasource is: SELECT * FROM products WHERE CategoryId = '<%CategoryId%>'

    Everytime when I start the mainreport, there will pop up a window indicates to enter parameter value. when I input the correct CategoryId, the report works well. I had ever read a topic in this forum that the parameter should pass from mainreport to subreport by the above method automatically. but in my application it does not work. why? Even there is a field showing CategoryId in mainreport's detail section.

    Any more, If there is not a field showing  CategoryId, can the parameter pass correctly?

    PS: type of field "CategoryId" in my database is integer.

     
  • Replied 4 August 2017, 2:42 pm EST

    Please see the following articles for details on how to correct this:
    http://www.datadynamics.com/Help/AR2/AR2Std/HX_Chapter_7_Subreports.html
    http://www.datadynamics.com/ShowPost.aspx?PostID=471
  • Replied 4 August 2017, 2:42 pm EST

    Thanks a lot. PeterDD

    ShowParameterUI is my problem and it is OK now!
Need extra support?

Upgrade your support plan and get personal unlimited phone support with our customer engagement team

Learn More

Forum Channels