Report slow when loading - maximized / Infinite loop

Posted by: nknehme on 4 August 2017, 3:08 pm EST

  • Posted 4 August 2017, 3:08 pm EST

    I am running VB6 with AR2 build 2.5.0.1309.


    The following are 2 problems I am having with the attached report.


    1. SLOW REPORT


    - I noticed that when I set the report Windows State to mzximized the report loads but takes 10 to 15 seconds to start the ActiveReport_Initialize event.


    - The report is almost instant when the windows state is normal.


    2. Infnite Loop


    - If I set the MaxPages to 0 the report ActiveReport_PageStart goes into an infinite loop. the + sign remains on the pages and the ActiveReport_ReportEnd event will never be fired.


    - This will not happen when I set the MaxPages to 1


    2007/11/ERForm.zip
  • Replied 4 August 2017, 3:08 pm EST

    1.  I was unable to reproduce the behavior you described.  When changing the window state, the report appeared immediately regardless of the state it was set to.  If you could provide a full working sample which reproduces this, it would be very helpful.

    2.  I have been able to reproduce the infinite loop when setting the MaxPages property to 0.  However, why do you want to set this property to zero?  The MaxPages property is used to limit the number of pages processed in the report, so setting it to zero would mean it shouldn't process any pages at all.  What behavior are you expecting when setting max pages to zero?
  • Replied 4 August 2017, 3:08 pm EST

    1. I was able to reproduce the problem when I click to generate the report several times. The users will do that to look at several records in the database.



    2. Although my report is only one page , I was wondering why it will not stop @ page 1 even if MaxPages is set @ 0. Why would the report continue on looping. Qhy would it think there are more pages when there isn't.



    In any case setting MaxPages @ 1 will solve my problem for 2.
  • Replied 4 August 2017, 3:08 pm EST

    Unfortunately, I still am unable to reproduce the behavior you described with the slow report event.  I used the report you provided and set up an application which would display the report whenever a button was clicked.  After clicking the button repeatedly, the report still displayed without pausing.  If you could provide some additional steps to reproduce this behavior or a sample application which reproduces the behavior, it would be very helpful in determining the cause of this behavior.
Need extra support?

Upgrade your support plan and get personal unlimited phone support with our customer engagement team

Learn More

Forum Channels