scripteditor error

Posted by: tugrulcan on 4 August 2017, 2:38 pm EST

  • Posted 4 August 2017, 2:38 pm EST

    Hello,
    I open active report script editor.I write script then I remove scripts from scipt editor.I pressed close button.And then I open script editor again.Scripts still appears in script editor.It doesnt erase my scipts from editor.I'm using last build of activereport.

  • Replied 4 August 2017, 2:38 pm EST

    I am not able to reproduce this issue on my machine.  Please note that whenever you open the script editor, it will automatically generate the code for the default event that is selected (normally ReportStart).

    Alternately, you can access and delete the script from the script property of the report object that your script resides.  For example, any single-firing events will be listed in the Script property of the report object.  DetailFormat will be in the Script property of the Detail section. 
  • Replied 4 August 2017, 2:38 pm EST

    Hello,
    I did as you've said (you can access and delete the script from the script property of the report object that your script resides)
    But Still It doesnt clear script from my script editor.
    I dont write specific scripts,It generate automatically,

    Sub OnReportStart

    End Sub 


    Only I wanted to try using script editor(I'm new in AR).But I amazed,Now when I click report button in run time,first of all empty message boxes appear a few times and then my report seems.
    Thank you very much 
  • Replied 4 August 2017, 2:38 pm EST

    Please note that whenever you open the script editor, it will automatically generate the code for the default event that is selected (normally ReportStart).  If nothing is in this event, it will not have an impact on anything.

    Something else is causing empty message boxes to appear.  An empty ReportStart event will not generate this behavior. 

    To prevent ActiveReports from displaying any messages, set ShowMessages and ShowParameterUI to false before running the report.  If message boxes are still being displayed, it is a result of code you have added to your application.
    http://www.datadynamics.com/Help/AR2/AR2Std/HX_ActiveReport_ShowMessages.html
    http://www.datadynamics.com/Help/AR2/AR2Std/HX_ActiveReport_ShowParameterUI.html
  • Replied 4 August 2017, 2:38 pm EST

    I ve send my reports as mail to activereports.support@datadynamics.com .Please ,would you examine my script in script editor?
  • Replied 4 August 2017, 2:38 pm EST

     Be sure to include a link to this thread and put attn: PeterV in the subject line.
Need extra support?

Upgrade your support plan and get personal unlimited phone support with our customer engagement team

Learn More

Forum Channels