MoveContent / DataView issue

Posted by: asystems on 8 September 2017, 3:18 pm EST

  • Posted 8 September 2017, 3:18 pm EST


    Hi,

    I'd like to allow columns moving in my spread (v8.35).

    When MoveContent = false, everything is ok, I can move columns.

    When MoveContent = true, it returns an error if I "initialize" the spread with a dataview.
    But if you switch to a datatable, and then switch back to a dataview, it will work...

    2015/06/spread.rar
  • Replied 8 September 2017, 3:18 pm EST

    Hello,

    We are able to replicate the issue and hence we are escalating the same to the concerned team for the fix.

    Tracking id for your issue is 121545.

    We will update you once we hear anything from them.

    Thanks,
    Reeva
  • Replied 8 September 2017, 3:18 pm EST

    Hello,

    That's the reason why moving columns/rows defaults MoveContent is set to false when the sheet is bound. ;-)

    It's by design that the move column/row, user action will default the MoveContent property to false in this case (see note in Remarks here).

    It is much more efficient, and does not affect the data source, to use MoveContent = false, because that will affect only the visual ordering of the columns/rows in the viewport by changing the index mapping of sheet view columns/rows to model columns/rows.

    Hope it clarifies.

    Thanks,
    Reeva
Need extra support?

Upgrade your support plan and get personal unlimited phone support with our customer engagement team

Learn More

Forum Channels