Portion of Hyperlink Appears Bold Until MouseOver

Posted by: rburdick on 8 September 2017, 12:54 pm EST

  • Posted 8 September 2017, 12:54 pm EST

    I have a Spread control in a Windows Forms application with some label ("header" cells), image cells and hyperlink cells.  A portion of the text of the first (topmost) hyperlink cell appears in bold font until you mouse over it.  Then the bold portion goes away and the hyperlink appears normal.  This only happens for the one hyperlink - none of the others.  I tried to delete the hyperlink and add it back - same problem.  This hyperlink has the same settings as all the others in the sheet.  This also happens when you first load the solution and view the form - only once - then the hyperlink is back to normal.  Has anybody experienced this?

  • Replied 8 September 2017, 12:54 pm EST

    Hello,


    I have not seen this before. Could you post a small zipped project reproducing this behavior for us to debug?

  • Replied 8 September 2017, 12:54 pm EST

    Hi Scott,


    See attached.  Thank you.


    2007/11/SpreadBoldHyperlinkTest.zip
  • Replied 8 September 2017, 12:54 pm EST

    Hello,


    I was able to reproduce this issue and have reported this as a bug (#21838) for the development team to fix for the next maintenance release. I was able to narrow down the line of code that is causing the problem, but I am not sure why it may be causing the painting issue. If you comment out the following line of code, it should paint correctly.

     
        Me.formSpread.BorderStyle = System.Windows.Forms.BorderStyle.None
     
  • Replied 8 September 2017, 12:54 pm EST

    Thanks, Scott.  That worked.  Actually, it looks better, too.  I appreciate the help.
Need extra support?

Upgrade your support plan and get personal unlimited phone support with our customer engagement team

Learn More

Forum Channels