[Bug] CompositeChart: Series does not match the legend

Originally Posted 18 February 2013, 11:16 am EST

  • Originally Posted 18 February 2013, 11:16 am EST

    Hey,

    I have a CompositeChart build from codebehind.

    1.
    The series does not match the legend. For example:

    http://demo.componentone.com/ASPNET/ControlExplorer/C1CompositeChart/MultipleAxis.aspx

    In the legend the label 'East' have the color light blue but after a click the series with dark blue are hidden. Same at 'South'. To Test: the CompositeChartSeries with the label 'East' have the chartYData '1018.2' . The hintContent-JS-Function shows the right title.

    2.

    Dim cSerie As CompositeChartSeries = New CompositeChartSeries()
    cSerie.Type = ChartSeriesType.Line
    cSerie.LegendEntry = True
    Dim Style As ChartStyle = New ChartStyle()
    Style.Stroke = Color.Gold
    chartC1Lab.SeriesStyles.Add(Style)


    But the stroke.color in the legend does not change, but the border.color (see screenshot).

    Regards

    Edit:
    4.0.20123.96

  • Reply

    Legendtext: East
    Color in legend: Light blue
    Color in chart: Dark blue
    MaxPoint in source: 1018.2

    Legendtext: West
    Color in legend: Dark blue
    Color in chart: Light blue
    MaxPoint in source: 26.5


    1. In the legend I click on 'East' and the dark blue series are hiding. But in the legend the color is light blue. And the hightest Point are 1018.2 but the series with this point are still visible.

    So I think the mapping is wrong?!
  • Reply

    Hello,

    Thanks for the explanation. I was able to replicate it at my end and have escalated it to the development team for review.

    Regards
  • Reply

    Hello,

    I tested the first issue but was unable to replicate it at my end. Here are the steps I followed:
    1. Click on the 'South' icon in legend to hide the series.
    2. Hover on the datapoint with Y value 1018.2 and it showed correct info i.e. it belongs to East.

    Did I missed any step ? Could you let me know the exact steps so that I can assist you further on this.

    Regarding the second issue, you need to set the Fill property as well so that appropriate color is displayed in legend. Here is the code for same:

       Dim Style As ChartStyle = New ChartStyle()
    Style.Stroke = Color.Gold
    Style.Fill.Color = Color.Gold

    C1CompositeChart1.SeriesStyles.Add(Style)


    Regards
  • Reply

    Hi,

    still not fixed?

    Regards
  • Reply

    Hello,

    This issue has been fixed in the latest version 104 but it is currently under QA testing. Once it is cleared by them, the build would be available at this link: http://prerelease.componentone.com/dotnet30/C1WebWijmo.Webforms/2013-T1/

    Regards
  • Reply

    Hi,

    The problem is fixed in C1Wijmo build 3.5/4.0.20131.109 which is available at below links :
    http://prerelease.componentone.com/dotnet30/c1webwijmo.webforms/2013-t1/

    Could you please download it and check it at your end.

    Regards
Need extra support?

Upgrade your support plan and get personal unlimited phone support with our customer engagement team

Learn More

Forum Channels