AR11 to AR14 Upgrade issues

Posted by: renu.ap on 25 June 2020, 2:27 am EST

  • Posted 25 June 2020, 2:27 am EST

    Hi,

    I have upgraded AR11 to AR14 with "Convert to AR 14" plugin in Visual Studio.
    It Web application. Report is throwing error like attached.
    I used RPX file based sectionreport with parameters assigned at run time.
    Please advise.

                        r.Parameters("InterestRateSystemID").Value = CType(Me._interestRateSystemID, Integer)
    r.Parameters("FromEffectiveDate").Value = CType(Me._fromEffectiveDate, DateTime)
    r.Parameters("ToEffectiveDate").Value = CType(Me._toEffectiveDate, DateTime)
    r.Parameters("InterestRateSystemText").Value = Me._interestRateSystemText
    If CType(Me._interestRateSystemID, Integer) = 1 Then
    r.Parameters("SubHeadingA").Value = "Non Indexed"
    r.Parameters("SubHeadingB").Value = "Indexed"
    Else
    r.Parameters("SubHeadingA").Value = "0 Yr Deferral"
    r.Parameters("SubHeadingB").Value = "10 Yrs Deferral"
    End If

    Capture.zip
  • Replied 26 June 2020, 12:52 am EST

    If i hardcode parameters it is working.
    ds.SQL = "[usp_rptGetByEffectiveDate] '2', '06/15/2015', '06/15/2020'"

    But if i pass paramerters like below then it not working

    ds.SQL = "[usp_rptGetByEffectiveDate] '<%InterestRateSystemID%>', '<%FromEffectiveDate%>', '<%ToEffectiveDate%>'"
  • Replied 26 June 2020, 2:10 am EST

    Hello,

    Could you please check with the latest installer:
    http://cdn.grapecity.com/ActiveReports/AR14/Hotfixes/ActiveReports-v14.1.20250.msi

    If the issue still replicates, please provide the stripped-down sample so that I can replicate the issue at my end.

    Thanks,
    Mohit
  • Replied 29 June 2020, 4:14 am EST

    Even after applying patch it was not working. later i changed DefaultValue of a parameter instead of Value. Then it started working. It is very strange why it is like that in AR14. Please explain.

    Changed

    r.Parameters("InterestRateSystemID").Value

    To

    r.Parameters("InterestRateSystemID").DefaultValue
  • Replied 30 June 2020, 1:21 am EST

    Hello,

    I am glad that your issue is resolved now. This is change occur due to change in the Viewer API in AR14. Backend of WebViewer is completely changed now.

    Hope it clarifies.

    Thanks,
    Mohit
  • Replied 2 July 2020, 3:36 am EST

    Yes. Is there any article link that tells the changes in AR14 compared with older version ?
  • Marked as Answer

    Replied 2 July 2020, 9:08 pm EST

    Hello,

    Please refer to the following link:
    https://www.grapecity.com/activereports/docs/v14/online/breaking-changes.html

    Thanks,
    Mohit
Need extra support?

Upgrade your support plan and get personal unlimited phone support with our customer engagement team

Learn More

Forum Channels