Error using Full Text Search: Instance property '' is not defined for type ..

Posted by: chrishill on 7 August 2017, 7:29 am EST

  • Posted 7 August 2017, 7:29 am EST


    Hi!


    I am using full text search against a grid containing 5 columns of string and ints based on data pulled from a SQL table.


    I'm getting an error, "Instance property '' is not defined for type..." when the user enters any char in the search box.


    A screen shot of the exception point is attached and the full detail is:


    {System.ArgumentException: Instance property '' is not defined for type 'HCCFOnline.ServiceReferenceMaster.VW_PRO_CONTACT_LITE'" &


    vbCrLf & "   at System.Linq.Expressions.Expression.Property(Expression expression, String propertyName)" & vbCrLf & "   at


    C1.Silverlight.DataGrid.FilterDescription.MakePropertyAccess(Type type, Expression param, String propertyPath)" & vbCrLf & "   at


    C1.Silverlight.DataGrid.FilterDescription.BuildOperationExpression[T](ParameterExpression param, String propertyPath, FilterOperation


    filterOperation, FilterType filterType, Object value)" & vbCrLf & "   at C1.Silverlight.DataGrid.FilterDescription.BuildExpression[T]


    (FilterDescription filterDescription)" & vbCrLf & "   at C1.Silverlight.DataGrid.FilterDescription.GetExpression[T]()" & vbCrLf & "  


    at HCCFOnline.OrFilteredDataSourceView.ToMSFilterDescriptions[T](DataGridColumnValue`1[] filterDescriptions)}



    Please can you help me understand what is happening and what I need to do to fix it. Wrapping a Try Catch works (:)) but this doesnt


    help me understand.


    Also, the ui seems very slow to respond when typing chars in the search box when the grid contains > 2500 rows...any tips to speed this up


    Thanks!
    Chris



  • Replied 7 August 2017, 7:29 am EST

    Hi Chris,


    Could you attach the sample? Or the data items you are using?


    I guess some of your types is not supporting the predicate we are applying, or we are not handling a null data value properly, or something like that...


    Regards

  • Replied 7 August 2017, 7:29 am EST

    Hi Chris,


    It's difficult to tell what´s happening without having the running app. I guess a FilterDescription is being created without the correct property name. To perform the filter we need to access the property value in the object we are currently filtering. It´s seems that a property description with an empty name was created or that a property we are trying to access doesn´t exist in the VW_PRO_CONTACT_LITE object. What is the value of the FilterMemberPath ? Does the VW_PRO_CONTACT_LITE have a public property with that name ?


    Again, it´s difficult to guess with so little information. If you can attach a running app Í'll be glad to take a look at it.


    Regards

  • Replied 7 August 2017, 7:29 am EST

    Hi Chris,


    Please let us know when you have any update about this.


    Thanks!

  • Replied 7 August 2017, 7:29 am EST

    Hi Leo - we are busy preparing a sample app for you. Heopfully be with you before Fri :)


    Best regards


    Chris

  • Replied 7 August 2017, 7:29 am EST

    Sure, just wanted to bump the thread in case you have missed it.

  • Replied 7 August 2017, 7:29 am EST

    Hi Leo


     


    We have a sample project ready, but the forum bombs when we try and attach the zip (5mb). Do you have an email address I could use instead?


     


    Thanks


    Chris

  • Replied 7 August 2017, 7:29 am EST

    Chris,


    Leo's email address is leov at componentone dot com.


    Bruno

  • Replied 24 February 2021, 10:39 am EST

    I'm having the same issue. Can you send me the sample app? Jporschart at srs dot Illinois dot gov.
Need extra support?

Upgrade your support plan and get personal unlimited phone support with our customer engagement team

Learn More

Forum Channels