Text in RTF not properly Bolded

Originally Posted 16 August 2017, 12:23 am EST

  • Originally Posted 16 August 2017, 12:23 am EST

    Hello,

    we found an issue with bolded text during render report with RichTextBox that contains attached RTF. "Cystic fibrosis" text is not bolded in Active Report designer and rendered report preview. Is there any way to render this RTF properly without losing bold font format in Active Reports?
    I've checked this in simple EndUserDesigner for AR versions 6.1.2814.0 and 9.2.3032.0 and the issue exists for both of versions.
    RTF works fine in editors e.g. WordPad.
    Attachments:
    - RTF file,
    - rpx sample with RichTextBox that contains static RTF content,
    - screenshot

    I reported this issue also: Case 243033.

    Thank you.


    2017/08/Bold_Issue.rpx

    2017/08/Bold_Issue.rtf
  • Reply

    Hello,

    I have reported this issue to the concerned team as a bug. This should be fixed in our future build of AR.
    The tracking ID for this issue is:#243471.


    Thanks,
    Deepak Sharma
  • Reply

    Hello,

    As per the developers this is an issue related to the rtf file and not with AR. We re-saved the original file in Wordpad and issue disappeared. It can also be a bug in TX Text Control where file was generated.

    I have attached the updated rtf file which works absolutely fine.

    Thanks,
    Deepak Sharma
    2017/08/Bold_Issue_02up.rtf
  • Reply

    Hello,

    What is wrong with this RTF then? Wordpad, MS Words, TX Text Control, Libre Office and other less common RTF Viewers render this particular RTF file CORRECTLY... so it seem the problem is ONLY in Active Reports RichTextBox control! How can you state that the RTF is wrong if it works in every other place EXCEPT Active Reports?

    Thank you.
  • Reply

    Hello,

    Had been an issue with RichTextBox the rtf would never get loaded but it does when we re-saved the original file in Wordpad. I will go ahead and ask the development team for further elaboration.

    Thanks,
    Deepak Sharma
  • Reply

    Hello,

    I could see the issue in the report sent by you. However I removed the RTF text from RichTextBiox control and copied the text again from the WordPad , it seems to be working fine. Please refer to the attached image. I tested this issue with AR9.

    Thanks,
    Deepak Sharma
  • Reply

    Hello,

    this is not acceptable for me because WordPad change RTF structure and remove TxControl tags (txfieldstart, txfieldend) which are important information in our application.
    However when I try to remove these tags manually and try to use changed RTF in AR RichTextBox, issue still exists.

    Thank you.
    2017/08/Bold_Issue_02.rtf
  • Marked as Answer

    Reply

    Hello,

    As per our development team Wordpad and MS Word may fix the corruption in RTF structure at loading, therefore issue disappears after re-saving of file in Wordpad. RichTextbox control in ActiveReports does not have such feature.


    Thanks,
    Deepak Sharma
Need extra support?

Upgrade your support plan and get personal unlimited phone support with our customer engagement team

Learn More

Forum Channels